Kunniavieraat

Finncon 2019:n kunniavieraita ovat kääntäjä Kersti Juva, professori Raine Koskimaa, kustantaja Cheryl Morgan ja kirjailija Charles Stross.

Kersti Juva on moneen kertaan palkittu pitkän linjan kääntäjä, joka tunnetaan erityisesti J.R.R. Tolkienin tuotannon suomentajana. Taru sormusten herrasta -trilogian, Silmarillionin, Hobitin ja muiden Tolkienin teosten ohella hän on kääntänyt myös muita englantilaisen kirjallisuuden klassikoita, kuten Laurence Sternen Tristram Shandyn, A. A. Milnen Nalle Puh -romaanit ja Richard Adamsin Ruohometsän kansan.

(Kuva: Markku Heikkilä)

Raine Koskimaa on Jyväskylän yliopiston nykykulttuurin professori. Muun muassa digitaalista kirjallisuutta ja videopelejä tutkinut Koskimaa toimii pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikön varajohtajana.

(Kuva: Petteri Kivimäki)

Cheryl Morgan on walesiläinen science fiction -kriitikko, -kustantaja ja -tutkija, joka on tuttu näky coneissa paitsi ympäri maailmaa, myös Suomessa. Morganin toimittama Emerald City -lehti voitti arvostetun Hugo-palkinnon vuonna 2004, minkä jälkeen hänet on palkittu myös muun muassa henkilökohtaisella Hugo-palkinnolla Fan Writer -kategoriassa.

(Kuva: Lou Abercrombie)

Charles Stross on britannialainen kirjailija, joka tunnetaan niin science fiction -avaruusoopperan kuin lovecraftilaisen kauhunkin tekijänä. Kymmeniä romaaneja julkaisseen Strossin laajimpia kirjasarjoja ovat The Laundry Files ja The Merchant Princes -sarjat, ja hän on voittanut useita palkintoja myös novelleistaan, joista monet ovat netissä vapaasti luettavissa.