Tekoälyä, science fictionia ja fantasiaa — Finncon 2019 Jyväskylässä 5.-7.7.

Heinäkuun alussa Jyväskylästä tulee Suomen science fiction- ja fantasiapääkaupunki, kun Seminaarinmäelle laskeutuu Finncon 2019 – Suomen suurin, kaikille avoin ja ilmainen SF-kirjallisuustapahtuma. Viikonlopun aikana yliopiston L-rakennukselle ja Opinkivelle odotetaan tuhansia mielikuvituksellisesta kirjallisuudesta ja kulttuurista kiinnostuneita kävijöitä ympäri maailmaa.

Tämänvuotisen Finnconin teemana on tekoäly. Conin kunniavieraiksi saapuvat palkittu Tolkien-kääntäjä Kersti Juva, nykykulttuurin professori Raine Koskimaa, kriitikko ja tutkija Cheryl Morgan sekä niin science fictionin, fantasian kuin kauhunkin kirjoittajana tunnettu Charles Stross, jonka ensimmäinen romaanisuomennos Singulariteettitaivas julkaistaan Finnconissa.

Finnconin ohjelmaan kuuluu sekä asiapitoisia esitelmiä ja paneelikeskusteluja että naamiaiset, leffanäytöksiä ja bileitä. Ääneen pääsevät kirjailijat, lukijat, fanit ja tutkijat – tervetuloa kuulemaan, mistä science fictionin ja fantasian kentällä puhutaan juuri nyt!

Kirjoja, taidetta ja muuta aiheeseen liittyvää on tarjolla kustantajien, yhdistysten, kirjakauppojen ja yksittäisten tekijöiden myyntipöydillä. Finnconin yhteydessä järjestettävällä kirpputorilla voit myös päästä vaivattomasti eroon omista tarpeettomaksi käyneistä kirjoistasi.

Suurin osa ohjelmasta järjestetään lauantaina 6.7. ja sunnuntaina 7.7. yliopiston L-rakennuksella. Lisäksi luvassa on erityisesti kirjoittajille suunnattua ohjelmaa perjantaina 5.7. L-rakennuksella sekä akateemista ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina Opinkivellä.

Tervetuloa!

Vänkäriksi?

Finncon etsii talkoolaisia eli vänkäreitä erilaisiin järjestelytehtäviin conin aikana. Fantastisen talkoomielen lisäksi tekijät palkitaan ruualla ja vänkäripaidoilla.

Lue lisää: https://2019.finncon.org/tekijoille/vankariksi