Finncon 2019 kiittää ja kuittaa

Finncon 2019 on ohi! Valtava kiitos kaikille con-kävijöille, esiintyjille ja talkoolaisille — teitte ikimuistoisen Finncon-viikonlopun mahdolliseksi.

Finncon 2019 todisti jälleen kerran, että science fiction ja fantasia eri muodoissaan kiinnostavat suomalaisia. Yleisöä oli conissa ennätysmäärä heti perjantain ensimmäisestä paneelikeskustelusta alkaen, ja salin istumapaikat loppuivat heti. Myös lauantaina ja sunnuntaina luentosalit olivat useiden ohjelmanumeroiden aikaan aivan täynnä.

Finnconiin osallistui viikonlopun aikana 3500 kävijää ja 130 esiintyjää, ja yksittäisiä ohjelmanumeroita oli lähes 90. Vilkkain päivä oli lauantai, jolloin ohjelmaa järjestettiin yliopistolla aamusta alkaen ja ilta huipentui naamiaisiin sekä Mustassa kynnyksessä järjestettyihin Finncon-bileisiin.

Kunniavieraina tämänvuotisessa Finnconissa olivat palkittu Tolkien-kääntäjä Kersti Juva, pelitutkija ja nykykulttuurin professori Raine Koskimaa, kriitikko-kustantaja Cheryl Morgan sekä kirjailija Charles Stross, jonka ensimmäinen käännösromaani Singulariteettitaivas julkaistiin Finnconissa.

Erityisen paljon kiinnostusta herätti Kersti Juva, jonka kunniavierashaastattelu keräsi conin suurimman yleisön. Myös Juvan signeeraustilaisuudet olivat suosittuja ja niitä oli vielä conin aikana lisättävä ohjelmaan, jotta kaikki halukkaat saivat kääntäjän nimikirjoituksen teoksiinsa.

Kiitämme erinomaisesta yhteistyöstä myös Jyväskylän kesää sekä Finnconin rahoittajia: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Maa ja Ilma ry, Otavan Kirjasäätiö, WSOY:n kirjallisuussäätiö sekä Finnconin tukijäsenyyden lunastaneet mahdollistivat kaikille avoimen ja ilmaisen tapahtuman järjestämisen.

Ensi vuonna Finncon jatkaa matkaansa Tampereelle, jossa tapahtuma järjestetään 10.-12.7.2020.

Valokuvia:

Filkit:

  • Lukaise lauantain bileissä kunniavieraille esitettyjen filkkien sanat, mikäli ne menivät juhlassa ohitse.

Finnconissa palkittuja:

  • Janos Honkonen: Atorox-palkinto — vuoden paras kotimainen tieteis- tai fantasianovelli
  • Sampo Sukanen: Vuoden paras spekulatiivisen fiktion alaa käsittelevän pro gradu -tutkielma (Finfar)
  • Vilja Kesäheinä: Nova-kirjoituskilpailun voittaja
  • Johanna Sinisalo: Kariston kauhuromaanikilpailun voittaja

Poimintoja mediasta:

Finncon YLEn uutislähetyksessä 10.7.2019

Poimintoja blogeista:

Kuva: Samppa Erkkilä / Jyväskylän kesä